Nog een paar weken en dan is het Halloween. Halloween wordt gevierd op 31 oktober en valt dit jaar op een donderdag. Inmiddels is het bij ons thuis een traditie om Halloween te vieren. Het begon eigenlijk een paar jaar geleden heel spontaan. Bij een aantal buren die rondom ons pleintje wonen mochten de kinderen aanbellen voor "Trick or treat". Inmiddels zijn we wat jaartjes verder, heeft de wijkvereniging het opgepikt en wordt er in het hele dorp Halloween gevierd. Super leuk!
Lekker smullen en griezelen met Halloween hapjes
Ben je voor Halloween op zoek naar wat griezelige én lekkere hapjes? Dan vind je in deze blog vast en zeker inspiratie.
We zetten 5 hapjes voor je op een rijtje.
Halloween dessert, grafzerk chocomousse
Wat heb je nodig
- kleine (amuse) glaasjes
- chocolade mouse
- verkruimelde oreo koekjes
- oranje en groene fondant
- muntblaadjes
- uitgeprinte (en evt gelamineerde) grafzerkjes
Bereiding
- Vul de glaasjes met chocolade mouse.
- Strooi verkruimelde oreo koekjes over de chocolade mousse, dit wordt de aarde.
- Maak van de fondant kleine pompoentjes en voorzie elk glaasje van een pompoen.
- Zet de grafzerk in de "aarde".
- Steek er als laatste nog een klein blaadje munt in en klaar is je Halloween dessert!
Halloween appelflappen en knakworst mummies
Knakworst mumies
Wat heb je nodig
- bladerdeeg
- knakworstjes
- eidooier
- eetbare oogjes
- bakpapier
Bereiding
- Haal het bladerdeeg 5 a 10 min van tevoren uit de vriezer zodat het vast een beetje kan ontdooien. Verwarm de oven op 200 graden of 180 à 190 graden als je een hete luchtoven hebt.
- Haal de worstjes uit het blik en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje.
- Nu ga je de worst aankleden als een mummie. Snijd het bladerdeeg in stroken van een halve tot een hele centimeter. Wikkel de stroken om je knakworst heen. Bij het hoofd houd je een stukje vrij voor de ogen.
- Smeer het bladerdeeg in met de eierdooier, daar wordt het mooi bruin van.
- Bak de mummies voor 15 – 18 minuten in de oven totdat het bladerdeeg gaar en bruin is.
- Duw tot slot de eetbare ogen op hun plek. Je kunt zo nog vastplakken met een hele klein beetje ketchup.
Halloween appelflappen
Wat heb je nodig
- 1 appel
- 2 eetlepels suiker om te bestrooien
- 8 plakken bladerdeeg
- 1 eidooier
- snuf kaneel
- bakpapier
Bereiding
- Haal het bladerdeeg 5 a 10 min van tevoren uit de vriezer zodat het vast een beetje kan ontdooien. Verwarm de oven op 200 graden of 180 à 190 graden als je een hete luchtoven hebt.
- Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
- Voeg 2 eetlepels suiker en de kaneel toe en meng door elkaar.
- Snijd uit 4 plakken bladerdeeg een iets kleinere pompoenvorm en uit de andere 4 plakken een iets grotere pompoenvorm. Je kunt ook een mal maken van een stuk papier. Snijd uit de grotere pompoenvormen ook ogen en een mond.
- Verdeel de appel over de kleinere pompoenvormen.
- Leg hier de grotere vorm overheen en druk de randen goed vast met een vork.
- Besmeer de appelflappen met de losgeklopte eidooier en bestrooi met een beetje suiker. Bak ze in ca. 20 min mooi bruin en knapperig in de oven.
Spinnenweb pizza's
Deze pizza is supersimpel om te maken en ziet er toch erg leuk uit.
Wat heb je nodig
- kant en klare pizzabodems
- kaas in plakken gesneden
Bereiding
- Verwarm de over voor op 200 graden.
- Snijd de plakken kaas in dunne reepjes
- Maak op de pizzabodem een spinnenweb van de reepjes kaas.
- Bak de pizzabodem af in de oven en klaar is je spinnenweb pizza.
Tip: Je zou van zwarte olijven nog een klein spinnetje kunnen maken voor op de pizza.
Heksenketels met smeersels
Wat heb je nodig
- mini heksenketels (Ik kocht ze hier)
- stokbrood
- verschillende smeersels. Ik heb kruidenboter, tapenade en heksenkaas gebruikt.
Bereiding
Vul de heksenketels, zet ze in het midden van een bord of houten plank en leg de stokbroodjes er omheen.
Reactie plaatsen
Reacties